حسین شاه محمدی
، (اخبار رسمی):
حسین شاه محمدی در پی تجربیات جدید راههای سفر میشد و سالیان در زندگی خود را در خدمت هنر گذاشته است.
حسین شاه محمدی در دوم اردیبهشت ماه ۱۳۳۸ در روستای کماچال متواد شد و فارغ التحصیل دبیرستان سهروردی لاهیجان در رشته ادبی است.
دیداری که به کشف هنر شد
پس از اخذ دیپلم ادبی، سفری به مشهد و در آنجا با استاد صادق پور، مدیر نگارخانه میرک آشنا شد. از این رو به یکدفعه عاشق هنر شد و به خانواده اش اعلام کرد: «میخواهم نقاش بشوم.»
همین جمله، خشم خانوادهاش برانگیخت چون با خواستی که در رشته قانون مخالفت میکرد. تحصیل در رشته هنر و آموزشن تکنیکهای بسیار زیر نظر استاد صادق پور باعث یک دوری خانوادگی هفده ساله شد. این موفقیت تا جایی پیش رفت که زمانی که استاد صادق پور، مکتب نقاشی اولیاء را افتتاح کرد؛ حسین شاهمحمدی به عنوان معاون اول آن نگارخانه انتخاب شد.
سفرنامههای هنری شاه محمدی
- شاهمحمدی در پی کسب تجربیات متعدد به شهرهای بزرگ ایران سفر کرد. وی در استانبول به مدت پنج سال زندگی کرد و در ترکیه با گالریهای مهم استانبول از قبیله هاکان صنعت گالری، آیرن صنعت گالری و بسیاری دیگر همکاری داشتند.
- سپس در سال ۱۹۹۰ به فرانسه سفر کرد. با اقامت در پاریس خود در اسرع وقت تحقیقات را در موزه لوور شروع کرده و تمام آموزشهای سفری و بینظیرش را در دفترهای یادداشتش ثبت کرد.
- همچنبن کپیهای بسیار از نقاشان برجسته مانند روبنس، رامبراند، اوژن دولاکروا و بسیاری دیگر برداشته میشوند و با گشوندن هر راز، تجربههای به هنرش اضافه میشوند.
- در همین شهر در رشته تاریخ اجتماعی و تمدنها شروع به تحصیل کرد و در کنار کار نقاشی به جستجوی پرداخت هنری.
افتخارات هنری شاه محمدی
- شاه محمدی را به عنوان متخصص تاریخ اجتماعی هنر در قرنهای هفده، هجده و نوزدهم میشناسند.
- شاه محمدی عضو خانه هنرمندان فرانسه است و نمایشگاه هایی در بیشتر نقاط دنیا به صورت انفرادی و دسته جمعی برگزار می کند.
- همچنین در فستیوالهای بینالمللی چون ربات(RABAT)، استانبول (ISTANBUL)، سالن دو پروانس(salon de prevence)، اونیون (AVIGNON) و بسیاری دیگر شرکت کردند.
بیشتر عمر شاه محمدی بیشتر در سفرهای گوناگون در سه قره آسیا، اروپا و آفریقا پخش شده است. تمام این سفرها را چون عاقلی دانا در دفترهای سفرنامه CARNETS DE VOYAGE طراحی کرد.
خدمات هنری شاهمحمدی به زادگاهش
- شاه محمدی پس از هفده سال دوری از وطن در سال ۱۳۸۴ دوباره به وطن بازگشت و پس از چند روز دید و بازدید به کار در روستای کماچال کرد.
- این بار ما یک هنرمند نقاش پر تجربه را به روی خود داشتیم. ما با یک جهانگرد دنیا در طرف بودیم که هیچ ربطی به شاه محمدی بیست سال قبل نداشت.
- شاه محمدی با تمام خانههای غیر قابل تصور، روستاهای کتلی که از دیرباز به جای مانده بودند به تصویر کشیده و نقاشیهای ماندگاری خلق کردند.
- آنگاه به سراغ مردان و زنان سالمند رفتند و چهرههای زیبای آنها را نقاشی کردند و گفتههایشان را در دفتر یاداشت کردند که امروز هرکماچالی به داشتن چنین اثری به خود افتخار میکنند.
- زندگی شاه محمدی با توجه به متنوع بودن آثارش، فراز و نشیبهای فراوانی دارد.
- شاه محمدی از سال ۱۳۸۴ به روی فرهنگ روستا کار میکند.
این نوشته تنها گوشه ای از بیوگرافی حسین شاه محمدی است؛ کسی که سالیان دراز زندگی خود را در خدمت هنر گذاشته است.
### پایان خبر رسمی